Bilde viser Margie Maria Gonzalez ute på Svåheia. I bakgrunnen ser man natur og vindmøller
Bilde av Margie på Svåheia

Margie Maria Gonzalez er fra Mexico og kom til Norge som student. Hun ble ferdigutdannet i 2018 med mastergrad fra NMBU og har siden den gang dedikert tiden sin til etisk handel av bærekraftig kaffe. Som medstifter av bedriften Tonamil, har hun de siste årene fokusert på å bygge kommersielle relasjoner mellom det norske markedet og småskala kaffebønder i Mexico. 

Gjennom arbeidet med Tonamil har hun fått en stadig økende interesse for bærekraft og rådgivning, og ønsker å bruke den opparbeidete erfaringen til å forbedre produksjon- og forbrukspraksiser. I tiden som student og bedriftseier har Margie tilegnet seg verdifull nøkkelkompetanse innenfor markedsanalyse, prosjektledelse og bærekraftig forretningsutvikling, noe som gjør henne til en perfekt match for dette sommerprosjektet på Svåheia. 

Denne sommeren skal Margie i hovedsak jobbe med markedsanalyse og prosjektutvikling, og arbeidet hennes vil legge grunnlaget for en omfattende undersøkelse av tilgjengeligheten på organisk avfall i det norske markedet. Ved å utvikle og implementere metodiske prosesser for datainnsamling og analyse så vil arbeidet hennes bidra til stor fremgang i CARBIOW prosjektet.

 

 

Bilde viser Margie Maria Gonzalez og Helene Tråsavik ute på Svåheia. I bakgrunnen ser man natur og vindmøller
Bilde av Helene på Svåheia

Helene Tråsavik er født og oppvokst på Hellvik. Etter en 9 år lang modellkarriere i USA flyttet hun hjem igjen til Eigersund kommune og tok over familiegården. I prosessen med å reetablere seg fikk hun et nytt perspektiv på den velkjente marka, og utviklet motivasjon for å bevare de vidunderlige naturomgivelsene.

Med mål om å bevare familiegården og naturen rundt begav hun seg ut på en bachelorgrad i Nyskaping og Regenerativ Samfunnsutvikling, etterfølgt av en mastergrad i Energi, Miljø og Samfunn. Hennes økte interesse for natur og bærekraft førte til deltakelse i forskningsprosjektet ROLES (Responsive Organising for Low Emission Societies), som gav henne videre innsikt i hvordan akademiske og metodiske tilnærminger kan brukes til å drive frem bærekraftig utvikling. Hennes akademiske bakgrunn og personlige motivasjon gjør Helene til en fantastisk match for sommerprosjekt her på Svåheia.  

I sommer så skal Helene hjelpe oss med å videre utvikle rammeverk som effektivt inkorporerer bærekraftshensyn i den strategiske og operative driften av næringsparken. Sammen skal vi lage en verktøykasse som kan brukes til evaluering av miljøpåvirkning, målsetting og dokumentasjon av fremdrift, og identifikasjon av løsninger som er i tråd med vårt mål om å utvikle en fremtidsrettet og bærekraftig næringspark på Svåheia.

 

Vi er svært fornøyde med at disse to talentfulle kvinnene skal tilbringe sommeren som bærekraftskonsulenter i teamet vårt på Svåheia!