Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Egersund Reimagined - et knutepunkt for EU-prosjekter

Dette bilde viser et gruppebilde som inkluderer alle som deltok på Egersund Reimagined. Bilde er tatt på toppen av Egersund Energy Hub

Torsdag 31. august arrangerte vi konferansen ‘Egersund Reimagined’, hvor deltakere ble introdusert til Egersund som et sentrum for EU-finansiert forskning og utvikling (FoU). I Egersund kan man nå telle åtte europeiske FoU prosjekter og mer enn 30 millioner norske kroner i EU finansiering til lokale prosjektpartnere. Vi benyttet oss av plattformen Egersund Reimagined til å gi deltakere grundig innsikt i hvordan disse prosjektene kan bidra til den videre utviklingen av Egersund og Dalane-regionen.

Ny samarbeidsavtale med Universitetet i Agder

Bilde viser landskapet rundt Svåheia med høydetopper og vindmøller i bakgrunnen, og med logoen til Svåheia Eiendom og Universitetet i Agder sin Handelshøgskole og fakultetet for teknologi og realfag

Vi er svært begeistret av å ha signert en femårig samarbeidsavtale med Universitetet i Agder (UiA). Denne avtalen åpner for mange spennende muligheter sammen med Fakultetet for teknologi og realfag og Handelshøgskolen ved UiA, og hovedformålet er å legge til rette for kollaborasjon på tvers av akademiske og industrielle satsingsområder. Gjennom dette nye partnerskapet så får vi et direkte kontaktpunkt i hver vår organisasjon og muligheten til å koordinere utnyttelsen av kompetanse og ressurser for å bistå i hverandres aktiviteter, utvikle felles prosjekter, og etablere en ordning for læring og kunnskapsdeling. Vi gleder oss til å utforske alle mulighetene som denne samarbeidsavtalen kan lede til.

DUT godkjenner nytt europeisk prosjekt på Svåheia

Illustrasjon av DUT som illustrerer hvordan et bærekraftig urbant samfunn kan knyttes sammen

I juli fikk vi den gode nyheten at prosjektskissen for COPPER (Creating, Optimizing and Planning Positive EneRgy districts) er blitt godkjent av DUT Partnerskapet. COPPER konsortiet består av åtte organisasjoner fra fire forskjellige land, og sammen skal vi arbeide for å gi innbyggere økt tilgang til energiinformasjon, utvikle løsninger for balansering av energimarkedet, og forbedre prosessene for strategisk og integrert energiplanlegging.

Møt kvinnene som tilbringer sommeren på Svåheia

Bilde viser Margie Maria Gonzalez og Helene Tråsavik ute på Svåheia. I bakgrunnen ser man natur og vindmøller

Vi ønsker å introdusere Margie Maria Gonzalez og Helene Tråsavik. I sommer skal de bidra som bærekraftskonsulenter i rådgivningsteamet vårt på Svåheia. De har begge tatt fatt i spennende oppgaver og vi har allerede begynt å se imponerende resultater fra bidraget deres. 

Vi utvider teamet vårt på Svåheia!

Bilde av Svåheia med utsikt mot havet

Svåheia Eiendom AS (SEAS) har opplevd markant vekst de siste månedene og ser et behov for å utvide rådgiverteamet. Vi er involvert i flere ulike energi- og avfallsrelaterte prosjekter og arbeider aktivt med reguleringsprosesser for å tilrettelegge næringsparken vår for pågående og kommende aktiviteter. Den største vekstdriveren er Horisont Europa-prosjektet CARBIOW (Carbon Negative Biofuels from Organic Waste), hvor vi nylig har blitt tildelt et større ansvar og flere arbeidsoppgaver. Som følge av denne utviklingen søker vi rådgivere innen fagområdene avfall-til-energi, statistikk og analyse, og forretningsutvikling.

Nye solcellepanel er installert på Svåheia

Bilde viser ferdig installerte solceller på taket til vårt nye bygg

Vi er snart helt ferdige med det nye bygget på Svåheia og nå har vi endelig fått installert solcellepanel på det nye taket. Implementering av fornybare energiløsninger er et viktig steg i vår satsing på en fremtidsrettet næringspark og det er forventet at de nye solcellene vil bidra med 27,710 kWh årlig. 

Vi deltok på SPIREC 2023 i Madrid

Illustrasjon av interessentnettverk ved konferansen SPIREC 2023. Laget av The Stakeholder Company

I februar reiste Edesio Miranda-Barbosa til Madrid for å representere Svåheia Eiendom på REN21 sin fornybare energi-konferanse, «International Renewable Energy Conference» (IREC), som i år ble arrangert i samarbeid med spanske myndigheter.

Vi har ansatt ny kommunikasjonsrådgiver

Bilde av Roger - beskjært

Etter en lengre rekrutteringsprosess har vi nå gleden av å introdusere Roger Larsen som ny kommunikasjonsrådgiver her på Svåheia. Sammen skal vi sørge for at informativ og inkluderende kommunikasjon blir grunnlaget for alle kommersielle aktiviteter og jobbe for en fremtidsrettet næringspark som kommer eierkommunene og innbyggerne til gode. 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk
Svaaheia eiendom